Foto’s

Muffinmeeting 21 april 2024

Op zondag 21 april was de laatste muffinmeeting van het seizoen 2023-2024. We hadden een escaperoom “niets is wat het lijkt”! over misstanden in de kledingindustrie. Door middel van het oplossen van puzzels in verschillende vertrekken, kwamen we er achter dat het kledingmerk “X-ploitation”, ook echt uitbuiting is. We lazen uit de Bijbel Jeremia 22:13, waar staat: “Die anderen voor zich laat werken maar hun geen loon betaalt.”
Natuurlijk werd ook de muffinbeker voor de beste Muffinbakker van het jaar uitgereikt. Dit jaar ging die naar Niels en Thijs!!
’s Avonds hebben we het catechese- en muffinseizoen afgesloten met een barbecue. Er werd flink gestookt, lekker gegeten, gerend om warm te blijven en we speelden cup. 

Stamppottenbuffet 27 november 2023

Op maandagavond 27 november hebben we in de kerk met elkaar genoten van een heerlijk stamppottenbuffet. Met dank aan alle koks en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Kerk op Schootdienst 28 oktober 2023

Zaterdag 28 oktober was er weer een Kerk op Schoot dienst. We hadden een gezellige ochtend in het thema van de ark van Noach. We hebben eerst geluisterd naar een verhaal en daarna wat gezongen. Ook was er een ark in het klein die ging varen. Na wat drinken en een koekje hebben de kinderen een regenboog geknutseld.

Jeugddienst – No time for losers 8 oktober 2023

Op zondagochtend 8 oktober was er weer een jeugddienst in onze kerk. Het thema van deze dienst was No time for losers. Er was muziek met mooie liederen verzorgd door Lingestreek. Inske Weiman kwam in de dienst vertellen over haar voetbalcarrière bij PEC Zwolle en Oranje. Op een filmpje hebben we haar ook in actie gezien. We hebben genoten van een mooie dienst. Complimenten aan de jeugddienstcommissie en allen die meegewerkt hebben aan deze dienst!

Startzondag 24 september 2023

De startzondag van het nieuwe kerkelijke seizoen was op 24 september. Voor de dienst werd er begonnen met koffie drinken met daarbij zelfgebakken lekkers. De eredienst begon om 10.30 uur, met in de dienst veel muziek en zang. Voor de kinderen was er tijdens de dienst een programma met spelletjes in het dorpshuis. Na afloop van de dienst werd er met elkaar nog een keer koffie gedronken, daarna werd er in kleine groepjes een lied besproken met elkaar. Ter afsluiting stonden er in de pannenkoekenkraam bij de kerk voor iedereen lekkere vers gebakken pannenkoeken klaar. We kijken terug op een geslaagde startzondag in een ontspannen sfeer. Hieronder een foto-impressie van alle gezelligheid. 

Afsluiting seizoen catechese en Muffin Meeting 17 mei 2023

Op woensdagavond 17 mei hebben we het seizoen van catechese en Muffinmeeting met elkaar afgesloten. Er was een gezellige barbecue in de pastorietuin. Naast lekker eten…. werd er flink gestookt!
Heeft Echteld een nieuwe paus?

Muffin Meeting 16 april 2023

De laatste Muffinmeeting van dit seizoen was op 16 april. De muffintrofee werd uitgereikt, de beste muffinbakkers van dit jaar waren Rik en Tom!

Thema deze keer: Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan?
“Livehacks” zijn allerlei trucjes en handigheidjes die je helpen met oplossingen voor alledaagse problemen. We deelden een aantal praktische tips met elkaar:
1) Neem tijd om een oplossing te bedenken.
2) Niet in een cirkeltje denken, ga even iets anders doen.
3) Bedenk zoveel mogelijk ideeën, vermijd gedachten “Dat kan toch niet”.
4) Vraag anderen om je te helpen, samen bedenk je meer.

We speelden met elkaar het “probleemparcours”. Hoe drink je zonder beker? Een kaars aansteken in een smalle vaas met één lucifer, zonder je vingers te branden….. Een mobieltjeskoor maken, waarbij de mobieltjes in één minuut tegelijk hetzelfde liedje afspeelden.

We lazen uit de Bijbel Koningen 3:6-9. Over de jonge koning Salomo die een bijzondere keuze maakt, door te kiezen voor wijsheid. Alle “livehacks” die Salomo bedenkt door het in vervulling gaan van deze wens, staan in de Bijbel in het boek Spreuken.

Kerk op Schootdienst 18 maart 2023

Zaterdagochtend 18 maart hebben we een gezellig uurtje met onze jonge kinderen gehad. Kinderen konden in de kring of bij papa, mama, opa of oma op schoot het verhaal van het verloren schaap  beleven. Er werk voorgelezen, samen met de herder naar het verloren schaapje gespeurd en toen het schaapje weer terug was in de stal hebben we feest gevierd met limonade en een schapencakeje. Tot slot hebben de kinderen zelf nog een schaapje geknutseld. Hieronder een foto-impressie van de Kerk op Schootdienst.

Startzondag 25 september 2022

Dit jaar was de startzondag van het nieuwe kerkelijke seizoen op 25 september. We begonnen de startzondag met de eredienst in onze kerk. Voor de kinderen was er een dienst met spelletjes in het dorpshuis. Na afloop van de dienst werd er met elkaar koffie gedronken met daarbij zelfgemaakt lekkers van een aantal gemeenteleden. Er waren een aantal spellen in en rond de kerk die met elkaar gespeeld konden worden. We kijken terug op een geslaagde startzondag waarvan hieronder een foto-impressie.

“de Ontmoeting” 1 juni 2022

Woensdagmiddag 1 juni hebben we een gezellige afsluiting van het seizoen gehad. We hebben leuke spelletjes gedaan, gesnoept en en ijsje gegeten. Het weer was prima waardoor we lekker buiten konden zijn. We kijken terug op een gezellig seizoen met een leuke afsluiting en wensen iedereen alvast een fijne zomervakantie toe. 

Muffin Meeting 24 april 2022

“Oorlog dichtbij” het thema van de laatste Muffinmeeting voor de zomervakantie.
Deze zondagmorgen hebben we met elkaar gesproken over de oorlog in Oekraïne. Op een actieve manier ontdekt dat conflictsituaties voor een hoop “getouwtrek” zorgen. Onderzocht en bedacht hoe je op een goede manier om zou kunnen gaan met conflicten, terwijl mensen geneigd zijn om kwaad te vergelden. We lazen uit de Bijbel 1 Samuel 25 : 1- 44 de geschiedenis van David, Nabal en Abigaïl.
Abigaïl die David behoedt om het recht in eigen hand te nemen, wat een gelovige sterke vrouw!

En dan was er nog de uitreiking van de Muffinbeker voor de beste Muffinbakkers van dit seizoen…..

Startzondag 26 september 2021

Dit jaar konden we weer activiteiten organiseren op de startzondag van het nieuwe kerkelijke seizoen, die was op 26 september. We begonnen de startzondag met de eredienst in onze kerk. In de dienst bouwden we een muur met wensen voor de toekomst, na afloop van de dienst werd er met elkaar koffie gedronken. Daarna waren er verschillende activiteiten georganiseerd; voor de kinderen was het jeugdhonk open, voor de jongeren was er een spel in de consistorie en voor de volwassenen was er de keuze deel te nemen aan het zingen, het mozaïeken of de gespreksgroep. Ter afsluiting was er een gezamenlijke lunch. Hieronder een foto-impressie van deze geslaagde startzondag.

Klimbos met Candle Talk groep 25 september 2021

Zaterdag 25 september zijn we met 6 jongeren uit de Candle Talk groep naar het Klimbos geweest in Garderen. Het was een mooie droge middag en de jongeren hebben zich gewaagd aan de verschillende klimparcoursen in het Klimbos. Op de hoogste baan was het soms het best even spannend. We hebben met elkaar genoten van een gezellige en sportieve middag!

Sirkelslag YOUNG 28 mei 2021

Met een leuk groepje jongeren hebben we mee gedaan aan Sirkelslag YOUNG 2021. We begonnen om 18.00 uur in de pastorie met het gezellig samen eten van pizza en pannenkoeken. Daarna hebben we vanuit de consistorie mee gedaan aan de landelijke opdrachten. De opdrachten gingen over Johannes de Doper en hebben we in de kerk uitgevoerd. De toelichting bij de opdrachten kregen we door via een live video. We hebben veel plezier met elkaar gehad. Het was een geslaagde avond!

PaasChallenge 31 maart 2021

Op woensdagavond hebben we de “PaasChallenge” gespeeld. Een combinatie van een QR-code speurtocht en een escaperoom. Dit spel nam je mee door de stad Jeruzalem (voor ons Echteld) in de tijd van Jezus. Als deelnemer waren we één van historische figuren uit de tijd van Jezus en volgden de daarbij horende QR-code. Het was bijzonder om op deze manier het Paasverhaal te beleven. Na afloop was er gezelligheid in de pastorietuin met een lekkere snack. Het vuurtje werd door één van de deelnemers flink opgestookt!!!

 

Sirkelslag YOUNG 7 februari 2020

Met een leuk groepje jongeren hebben we mee gedaan aan Sirkelslag YOUNG 2020. We begonnen om 18.00 uur in de pastorie met een gezellige maaltijd. Daarna hebben we in consistorie mee gedaan aan de landelijke opdrachten. De opdrachten over Jona en de vis hebben we in de consistorie en in de kerk uitgevoerd. De toelichting bij de opdrachten kregen we door via een live video. Het was een gezellige en geslaagde avond met een goede eindscore van 729 punten (de hoogste score was 820 punten en de laagste was 99 punten). De jongeren hebben het dus geweldig gedaan!

Kerk op Schootdienst 12 oktober 2019

Het was weer een leuke Kerk op Schootdienst zaterdag 12 oktober. We hebben naar het verhaal van het verloren schaap geluisterd, echte schapenwol gevoeld, samen met de herder gezocht naar het verloren schaap, feest gevierd toen het verloren schaap weer bij de kudde was en zelf een schaapje geknutseld. Natuurlijk ook weer veel liedjes gezongen en bij één liedje ook nog met elkaar muziek gemaakt. Als afsluiting hebben we met elkaar nog limonade gedronken en een lekker schapencakeje gegeten. Hieronder een foto-impressie van de dienst.

Startzondag 29 september 2019

De startzondag van het nieuwe kerkelijke seizoen was dit jaar op 29 september. We zijn de dag begonnen met een gezamenlijk ontbijt. Daarna was er zoals iedere zondag de eredienst in onze kerk, na afloop van de dienst werd er met elkaar koffie gedronken. Daarna was er nog een bijbelquiz waarbij er in groepjes werd gepuzzeld. Hieronder een foto-impressie van deze geslaagde startzondag.

Doopdienst 8 september 2019

Zondag 8 september was er een doopdienst in onze kerk. Een bijzonder moment wanneer er een kindje gedoopt wordt. Deze doopdienst was het weer een feestelijke dienst met veel blijde gezichten. Hieronder een foto-impressie van de doopdienst.

Uitje kinderkerk 7 september 2019

7 september wilden we met de kinderen naar Kwintelooyen gaan. Doordat de weersvoorspellingen niet goed waren voor die middag hebben we besloten niet naar het bos te gaan maar wel gezellig met elkaar te gaan eten. Hieronder een kleine foto-impressie van het gezellige samenzijn.

Gezellige middag jeugd 29 juni 2019

Zaterdag 29 juni hebben we een leuke middag / avond gehad met de jeugd. Eerst was er een vossenjacht, daarna in het bos van Rhenen levend stratego gespeeld en de middag afgesloten met een gezellige barbeque. Het was een geslaagde middag / avond! Hieronder een foto-impressie.

Kerk op Schootdienst 19 januari 2019

Wat was het een feestelijke Kerk op Schootdienst zaterdag 19 januari. We hebben eerst een uitnodigingskaart gemaakt, die werd in de brievenbus gedaan. Daarna kregen alle kindjes mooie kleren aan en mochten ze met elkaar trouwen. We hebben naar het verhaal van de bruiloft in Kana geluisterd. En als afsluiting hebben we met elkaar genoten van een bruiloftsmaaltijd. Hieronder een foto-impressie van de dienst.

Startzondag 23 september 2018

23 september was de startzondag van het nieuwe kerkelijke seizoen. We kijken terug op een geslaagde startzondag met vele goede gesprekken en voor de kinderen een leuke Bijbelse Zeskamp. Hieronder een foto-impressie van alle activiteiten.

Uitje kinderkerk 1 september 2018

1 september zijn we met de kinderen naar Kwintelooyen geweest. Het was een gezellige en geslaagde middag. Hieronder een foto-impressie van de middag.

Open dag 26 mei 2018

In het eerste kwartaal van dit jaar is er veel gebeurd in onze kerk. De kansel is volledig gerestaureerd en datzelfde geldt voor de muurschilderingen. Op zaterdag 26 mei was de kerk open zodat ieder de resultaten kon bewonderen.
We mogen terugzien op een goed bezocht open huis. De restaurateurs van de kansel en de conservatoren van de muurschilderingen hebben heel duidelijk aan de hand van dia’s uitgelegd wat ze gedaan hebben en waarom het allemaal moest gebeuren. We danken ieder voor de getoonde belangstelling en veel dank aan de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben.

Er zijn nog mooie boekjes te koop over de historie van onze kerk. Ze kosten € 2,50 per stuk en de opbrengst hiervan is voor het (blijvende!) onderhoud van onze mooie kerk. Geïnteresseerd: neem contact op met de scriba,
Gert Schimmel ~ 06-29048280 of gert.schimmel@t-mobilethuis.nl.