Het Verjaardagsfonds

Alle doopleden en lidmaten vanaf 21 jaar ontvangen rond hun verjaardag een felicitatiekaart met een envelopje erin.

Het is een oud gebruik dat men uit dankbaarheid in het envelopje iets schenkt aan de kerk. De opbrengst van het Verjaardagsfonds is bestemd voor het onderhoud van de kerk.

Onderstaand bericht is in maart 2022 gepubliceerd op De Zondagsbrief en in De Kerk Roept.


Felicitatie voor uw / je verjaardag vanuit de kerk.

Met ingang van 2021 is de maatstaf voor het aanschrijven van doopleden en lidmaten voor het verjaardagsfonds veranderd.

Voorheen ontvingen leden vanaf hun 16e verjaardag een felicitatie met een envelopje voor het verjaardagsfonds. Een paar jaar geleden is spontaan het idee ontstaan om jongeren tot hun 16e verjaardag een felicitatie in de vorm van een leuke kaart te sturen.

Echter, tegenwoordig zitten 16-jarigen nog op school of zij studeren en hebben nog geen eigen inkomen. Dit heeft ons in 2021 doen besluiten de leeftijd voor het aanschrijven voor het verjaardagsfonds te verhogen naar 21 jaar. En de leeftijd voor het sturen van een verjaardagskaart (zonder verjaardagsfondsenvelopje) daarop aan te passen.

Er is nu wel een overgangsperiode ontstaan waardoor een aantal van de jongeren tussen de 17 en de 21 jaar nu de felicitatiekaart met het envelopje en/of de verjaardagskaart ontvangen. Na deze overgangsperiode zal het dan dus zo zijn dat kinderen en jongeren tot en met hun 20e verjaardag een verjaardagskaart ontvangen. Doopleden en lidmaten vanaf 21 jaar ontvangen dan de bekende felicitatiekaart met het envelopje.